lørdag den 31. juli 2010

Dem, der tegner

Hej læsere af LowGoes. Jeg hedder Kasper og dette er mit første indlæg.

Tegning - ikke at forveksle med illustration som er en noget bredere betegnelse - har på det seneste vundet meget frem kommercielt, hjulpet flot på vej af blandt andre kunstneren David Shrigley, der har fået mange til at indse, at en tegning ikke behøver at være flot tegnet for at være interessant.

Jeg vil i dette indlæg komme omkring et par spændende illustratorer, der beskæftiger sig med tegning.

Julia Bruderer
Schweiziske Julia Bruderer er stadig ung, men har på kort tid opnået stor succes. Bl.a. vandt hun førstepræmien ved Swatch Young Illustrators Award i forbindelse med messen Illustrative 09 i Berlin. Jeg er helt vild med og meget inspireret af hendes tegninger som til tider er helt ekstremt detaljerede, men også kan være super enkle. Trods en relativt stor diversitet i hendes stil kan man dog altid genkende hendes streg og det er noget af det, jeg sætter stor pris på hos en dygtig illustrator. Her er et par af hendes værker. Se mere på Juliabruderer.com:




Jody Barton
Jody Barton er en engelsk kunstner, designer og illustrator. Jeg havde fornøjelsen af at opleve ham til Design Evenings hos Republikken i København, hvor han holdt et lille foredrag omkring sine værker. Her fik man det klare indtryk, at han tillægger sine værker en stor portion af sin egen personlighed og skøre idéer. Se mere på Jodybarton.co.uk.



Enjoy!

lørdag den 24. juli 2010

Lowgoes Podcast



Så er det første podcast i en række klar. Meningen er at få vist noget af det musik vi, her på Lowgoes, holder af. Det tog ca 5 timer og 13-14 øl at lave det. Håber i kan lide det.

Podcastet kan findes HER
På siden kan du trykke "Abonner i iTunes" - hvis du trykker her, vil du automatisk få podcastet ned på din computer hver gang der kommer et nyt.

Trackliste:

Rhythm & Sound with Cornel Campbell - King of my Empire
Breakage - Run 'Em Out (feat. Roots Manuva)
Dawn Penn - You Don't Love Me (No no no)
Instra:mental - End Credits

Mix:
Dan Habarnam - No Ballast
Breakage - If (feat. Threshold)
June Miller - Nine
Bazil - Take a Side
Lenzman - Open Page (feat. Riya)
Spectrasoul & dBridge - Glimpse
Royalston & Mark Berry - Tough Luck
Hybris - Raindance
Scuba - Tense (dBridge Remix)
Mode - Warning
ASC - Opus (feat. Vaccine)

Pede B - Jungleloven (Albert Make-over)
J Dilla - Some spooky shit
Nosaj Thing - Coat of Arms
Kool & The Gang - Summer Madness
Rhythm & Sound - No Partial


tirsdag den 13. juli 2010

Nothing is Certain


Det er ikke første gang ASC udgiver en LP - han har nemlig udgivet drum & bass af den progressive art i snart 10 år på labels som Warm Communications og Good Looking. Men i løbet af 2009 begyndte han at arbejde eksklusivt for Nonplus- og Exit Records, som et led i at gøre den meget eksperimenterende drum n bass mere udbredt under etiketten "Autonomic".
Indtil videre har han udgivet to 12" på Nonplus og nu også en LP under navnet Nothing is Certain.
Med denne plade har ASC foreløbigt gjort sit for at gøre drum n bass til "future music" igen. I alt for lang tid har drum n bass været en skygge af sig selv og hvad genren stod for før hen. En tendens der heldigvis er ved at blive lavet om. Kvaliteten stiger generelt - hvilket dette album er et glimrende eksempel på.

Meget af musikken på Nothing is Certain er dybt og har masser af referencer til electronica, ambient og IDM. Hvis man kan lide Autonomic lyden skal man bestemt tjekke dette album. Tak for en god portion dnb-futurisme!

onsdag den 7. juli 2010

Kasper Pyndt - Ny blogger her på siden

Det er mig en ære at kunne præsentere Kasper Pyndt som ny blogger her på siden!
Jeg gider ikke rigtig skrive om hans uddannelse eller baggrund overhovedet.
Jeg har bare lyst til at fortælle (som disse billeder efterfølgende vil være et udemærket bevis på) at denne mand er intet mindre en et geni med en computer. Det svedige er at Kasper også er virkelig dygtig tegner.
Jeg kan roligt råde til at kigge for hans site og tjekke alle hans showcases ud!! ; Kasper Pyndt mine damer og herrer!

Her er et projekt, hvor dr. Pyndt har lavet et cover til et dansk Jazz-band som hedder Mother (umuligt at finde link til)




De næste tre billeder er efter min mening fantastiske; vilde, smukke, forvirende og samtidigt super stilede.
Jeg vil lige pointerer at han selv har nogle beskrivelser af hans showcases som giver en smule mere mening, men de taler forresten nok for sig selv.




"Shapes"




"Coherence"




"Kompo"