torsdag den 8. april 2010

A Wandering Journal


Mandag i sidste uge vågnede jeg op på et Hotel værelse i London og havde ikke meget andet i tankerne end at jeg den dag skulle have fat i den nord-London'ske producer Sabre's debut album. Det er et album jeg har ventet længe på - allerede inden det blev planlagt. Sabre var manden der fik mine øjne op for hvor bred Drum n Bass er, som genre.
At han idag laver musik er et resultat af hans overvældelse over Storbritannien, da han kom dertil efter at være opvokset på Seychellerne i det Indiske Ocean. Kunst, Teknologi og musik tiltrak ham og inspirerede ham. Konceptet bag album tager på sin vis også udgangspunkt i denne fascination. Musikken som strækker sig over 2 CDer eller 3 vinyler, er skrevet ud fra 50 fotografier. I mine øjne en smuk forening af det visuelle og det musikalske - specielt hvis man tager sig tid til at lytte til hele albummet imens man kigger på billederne som er tilgængelige på hjemmesiden A Wandering Journal.

Selvom man ikke kigger på billederne er albummet virkelig godt og gennemtænkt. Det virker utrolig helstøbt - der er numre med en klar dancefloor-vibe samtidig med at der er dybe og dubbede passage, ambience og temposkift. Bestemt et lyt værd!

Der kan høres smagsprøver på musikken her: http://www.youtube.com/awanderingjournal

Det lykkedes mig at få både vinyl og CD udgaven ca. 10 minutter efter butikkerne var åbnet, og har virkelig aldrig savnet en rejsegrammofon eller discman, som netop der. Siden jeg landede i Danmark igen, har jeg hørt albummet dagligt.

Albummet kan købes på iTunes, Beatport, Boomkat osv.
1 kommentar:

  1. Dybt inspirerende, både visuelt men så sandelig også på lydbilledet. mmh

    SvarSlet